Category: Header slider

Kaskislainen Sara julkaisi SOLUS-nimisen albumin ja palaa keikkalavoille.

24.3.2016 julkaistu LP nivoo yhteen kolme syksyn ja talven mittaan digitaalisina julkaistua EP:tä. Niiden kappaleet on aseteltu uuteen järjestykseen, joka tekee täyspitkästä albumista ehjän kokonaisuuden.

Sara on uudistanut soundiaan rohkeasti elektronisempaan suuntaan. Lyriikoista vastaava Joa Korhonen myös lähestyy teksteissään kuulijoita aiempaa henkilökohtaisemmalla otteella. Musiikkiinsa yhtye on imenyt vaikutteita synapopista 80-luvulta aina tähän päivään. Saran jäsenet ovat intoutuneet sekä levynteossa että keikoilla etsimään uusia äänimaailmoja perinteisen kitara-basso-rummut-kolmikon lisäksi syntetisaattoreista.

Musiikin muoto ja tyylilaji saattavat olla Saralle uusia, mutta Joan tunnistettavat melodiat yhdistävät uudet kappaleet hienosti myös aiemmin julkaistuun materiaaliin. Levynjulkaisukiertueen keikoilla kuullaankin laajasti myös Saran vanhoja kappaleita yhtyeen uran varrelta.

Yhtye on aina karsastanut laatikointia ja rinnastusta aikalaisiinsa. Saran ilmaisu on vuosien mittaan aaltoillut raskaskätisestä rockista unenomaiseen ja syleilevään äänimaisemaan niin elektronisia elementtejä kuin terävää pop-melodiatajuakaan kaihtamatta.

Levynteon prosessi on ollut pitkä. Sitä ehtivät edeltää luova tauko, miehistönvaihdos, uusi keikkamyyjä ja oman levy-yhtiön perustaminen. Lopputulos on yhtyeen mukaan juuri sitä, mitä lähdettiin aikanaan hakemaan.

”Emme malta odottaa, että pääsemme taas esiintymään livenä yleisölle sekä tanssaamaan ja pitämään hauskaa. Talven keikat antoivat hyvää suuntaa sille, mitä tuleman pitää ja nyt bändi on entistäkin paremmassa keikkakuosissa.”, Joa Korhonen kertoo.

Gatefold-muodossa julkaistava vinyyli-LP on jo ennakkomyynissä Levykauppa Äxässä. Levykauppojen lisäksi albumi on saatavilla myös digitaalisten kanavien kautta.

21.00 ovet auki
22.00 showtime

Enn. alk. 8,50€, ovelta 9€
OTR-kantiskortilla enn. alk. 6,50€, ovelta 7€

Lippu oikeuttaa jäämään keikan jälkeen Rockdisco-klubille.